lauantai 27. joulukuuta 2014

Kaksi klassikkoa




Halusin tehdä pian syntyvälle vauvallemme myssyn vastasyntyneen koossa. Ensin kokeilin kypärämyssyklassikkoa Novitan ohjeella. Noudatin ohjetta ja sen mukaisia silmukkamääriä, mutta neuloin myssyn paljon ohuemmalla langalla (Dale Garn Baby Ull) ja ohuemmilla puikoilla (2,5mm).

Kypärämyssystä tuli näin aika pieni, mutta päätin varmuuden vuoksi neuloa vielä pienemmän myssyn toisella ohjeella. Valitsin Ravelryssä suositun Norwegian Sweet Baby Cap -myssyn. Tämänkin ohjeen muokkasin pikkuruiseksi, vastasyntyneelle sopivaksi.

Nyörit tein kumpaankin myssyyn kolmen silmukan putkineuloksella (i-cord). Saapa nähdä, kumpi myssyistä osoittautuu sopivammaksi.

Peukalottomat lapaset on neulottu näin:
  • Luo 40 silmukkaa
  • 24 krs (1o, 1n) -joustinta kiertäen (oikeat silmukat on neulottu takareunoistaan)
  • 24 krs sileää
  • Sädekavennus

sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Viltti kauan odotetulle




Tämä viltti on omalle pienokaisellemme. Kauan olemme häntä odottaneet, mutta enää ei tarvitse odottaa pitkään.

Langat (Hjertegarn Palino) ostin jo lokakuussa Oulun Kädentaitomessuilta. Kaikkia värejä kului noin puolitoista kerää. Viltin koko on 60*70cm. Ohje löytyy Ravelrystä nimellä Granny Stripes. Koukuttelin viltin 4mm koukulla.

lauantai 13. joulukuuta 2014

Pupupiparit




Leivon joka joulu piparit itse, sillä niiden maku on sata kertaa parempi, kuin kaupan taikinasta leivottujen. Taikinan tekeminen on helppoa. Pitää vain malttaa odottaa yksi yö, että taikina jähmettyy ja pääsee leipomishommiin.

Tänä vuonna koristelin muutaman pupupiparin sukulaisten ja ystävien lapsille. En käyttänyt muottia, vaan leikkasin mallin leivinpaperista. Aika kivoja tuli!

maanantai 1. joulukuuta 2014

Joulukuun ensimmäinen






Itse tehty joulukalenteri on valmistunut ja toimitettu hyvissä ajoin ystävälleni! Mikä ilo olikaan avata oman kalenterini ensimmäinen luukku, eli pieni paperipussukka. Ennen avaamista pussukkaa piti tietysti hypistellä, heilutella ja kuulostella - mitä se mahtaa sisältää?

Sovimme kalenterivaihtoon osallistuvien kesken etukäteen, että kalenterin sisällön tulee maksaa vähintään 20€ ja enintään 30€, jotta kaikki osallistujat saisivat suurinpiirtein tasalaatuiset kalenterit. Tekemäni kalenterin hinnaksi tuli noin 30€, jos ei oteta huomioon kankaita, lankoja ja muuta kotoa jo ennalta löytynyttä materiaalia.

Kalenterin tekeminen oli hauskaa, mutta myös vähän työlästä. Vaikeinta oli tietysti 24 erilaisen idean keksiminen. Seuraavan kalenterin tekeminen onkin sitten jo helpompaa, kun homma on jo tuttua.

Kahdessa alimmassa kuvassa näkyvät tekemäni kalenterin luukut jouluaatolle ja aatonaatolle. Kämmekkäiden ohje löytyy Ravelrystä nimellä Susie Rogers' Reading Mitts. Kestosuosikkini! Purkissa on puolestaan kuivat ainekset Amerikkalaisiin pikkuleipiin. Leipurille jää rasvan ja kananmunan lisääminen. Näihin otin ohjeen kirjasta Kaarnasydän ja sammalkranssi.