sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Totoro ja kaverit synttärikakussa



Avopuolisoni täytti 30-vuotta ja järjestimme hänelle yhdessä Kahviaddiktin kanssa synttäripirskeet. Kakkupöydän kohokohta oli ehdottomasti tämä Totorokakku, joka on lähes kokonaan Kahviaddiktin käsialaa. Ainoastaan kermassa töröttävät Chibi ja Chu Totoro -hahmot ovat minun tekemiäni. Hahmot on tehty sokerimassasta, niin kuin myös kukat ja alusta jolle kuva on maalattu. Kakussa on täytteenä mansikkaa, sekä Valion sirtuuna- ja vaniljarahkaa. Kakkupöydän suolaisina vaihtoehtoina oli ruokaisaa pastasalaattia, sekä sulhaspiirakoita munavoin kera. Juhlat olivat mielestäni oikein onnistuneet ja lämminhenkiset.

keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Parane pian


Tämä tyttöhiiri matkustaa huomenna toivottamaan pikaista paranemista eräälle rakkaalle pikkutytölle. Hiirulaisen hassut korvat ovat peräisin askartelupaketista, jonka voitin ihan vasta blogista nimeltä Tikbumsa. Paketissa oli myös muita tarvikkeita, kuten papereita, askartelusakset ja helmiä. Mulla on kyllä ollut viime aikoina arvontojen suhteen aivan ihmeellisen hyvä tuuri. Hiirulaisen mekko ja sydämet on puolestaan leikattu tavallisista aikakauslehdistä. Kortin sisälle kirjoitin toivotusten lisäksi vanhan lasten lorun:

Hiirulaisen hieno maja
oli vanha kenkäraja.
Siellä hiirulainen eli
pienoisiaan paimenteli.
Pesi niitä, neuvoi noita
pienoisia palleroita.
Antoi maitoa ja pullaa,
lauloi illoin: tuutilullaa!

sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Kauniita unia




Löysin kirpparilta Finlaysonin vanhat pussilakanat. Toisella puolella on valkoinen ruusukuvio ruskealla pohjalla ja toisella puolella värit ovat päinvastoin. Maksoin pussilakanoista 5€, joka on mielestäni todella halpa hinta kahdesta täysin ehjästä pussilakanasta.
En tiedä kuulostaako tämä nyt vähän kummalliselta, mutta jostain syystä tykkään ihan hirveästi vanhoista lakanavaatteista, varsinkin tyynyliinoista. Niistä tulee makuuhuoneeseen jotenkin rauhoittava tunnelma ja ne ovat aivan eri tyylisiä kuin tyynyliinat nykyään. Ylimmän kuvan tyynyliinoista osa on ostettu kirpparilta ja osa tullut muualta. Tyynyliina pienillä sinisillä sydämillä on mun suosikki.

keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Hauska lintu



Tällainen hauska lintu muutti meille jo parikin viikkoa sitten. Se oli arpajaisvoitto Anni's little cornerista. En vain ole saanut kuvattua sitä aiemmin, kun mulla menee taas hermot tämän pimeyden kanssa. Jos kuvaan ilman salamaa, niin kuva heilahtaa ja jos kuvaan salaman kanssa, niin se syö värit. Nämäkin kuvat ovat aivan tummia, mutta ei voi mitään. Arpajaisvoitto kuitenkin ilahdutti suuresti ja paketin mukana saapui myös kiva ympäristöystävällinen WWF:n kalakortti. Kiitos siitäkin Anni!
Jalo ei näytä kuvassa kovin tyytyväiseltä, koska isäntä karkasi kauppaan eikä se päässyt mukaan. Se on vähän tällaista tämän kura-ajan kanssa, ettei jaksaisi olla vähän väliä koiraakaan suihkuttamassa. Mitäköhän Jalo tuumaisi jos sille hankkisi kurapuvun...?