perjantai 22. toukokuuta 2009

Kollaasikortit

Jostain syystä tykästyin nyt väriyhdistelmään musta, valkoinen ja punainen. Näistä korteista tuli mielestäni niin japanilaistyylisiä, että lisäsin punaisen kortin nurkkaan kevättä tarkoittavan kanjin.

Tämän kortin innoittajana oli Suomen kesä :)


Ja viimeisimmässä kortissa teemana koiramme päiväunet. Olin jo aiemmin piirrellyt paperille kaikenlaisia epämääräisiä kuvia, josta sitten leikkasin nämä pari kuvaa tähän korttiin. Ei ehkä ihan perinteinen onnittelukortti...

Ajauduin Anittan blogista Paperisydämen blogiin ja sieltä katseeni osui kollaasitekniikalla tehtyyn korttiin. Innostuin tästä niin hirveästi, että leikkelin heti muutaman lehden materiaaleiksi. Aivan mainio keksintö käyttää vanhat lehdet hyödyksi. Varsinkin sisustuslehdet olivat nannaa tähän hommaan. Hartiat kyllä kipeytyivät, kun könötin huonossa asennossa kauan aikaa, enkä malttanut lopettaa :) Illalla vielä nukkumaan mennessäkin surrasivat päässä kaikki ideat.

torstai 21. toukokuuta 2009

Vesiväreillä maalatut kortit




Vesiväreillä maalaamisessa on omat niksinsä. Kun oppii vähän tekniikkaa, on maalaaminen varsin mukavaa. Harjoittelin maalaamista tekemällä kiitoskortin ystävälleni ja syntymäpäiväkortin puolisoni kummitytölle. Tyttö on horoskoopiltaan leijona.

torstai 14. toukokuuta 2009

Jääkaappimagneetti-Bender


Hih. Sain veljeltäni syntymäpäivälahjaksi suola- eli taikataikinasta tehdyn Benderin. Hän ei ollut ehtinyt maalata sitä vielä, joten maalasin sen kotona itse ihan tavallisilla peiteväreillä. Nyt se piristää minua jääkaapin ovessa joka päivä. Tämä on mielestäni tosi kiva lahjaidea, magneettejahan voisi tehdä vaikka minkälaisia.

Pinkki mohairpipo


En ollut ennen neulonut mitään mohairlangasta, joten halusin kokeilla sitäkin. Ohje löytyy täältä. Ohjeessa oli käytetty puikkoja nro 5, mutta minun sormiini ne tuntuivat niin älyttömän paksuilta, että käytin puikkoja nro 3,5. Silmukkamäärää en kuitenkaan lisännyt, koska joudun muutenkin tekemään aina pienemmän kuin ohjeessa. Päänympärykseni on varmaan sitten keskimääräistä pienempi. Piposta tuli sopiva ja mielestäni se on aivan passeli kevätpipo.

torstai 7. toukokuuta 2009

Äitienpäiväkortti


Äitienpäiväkortissa saa olla kaikenlaista ihanaa härpätystä, kuten vaaleanpunaisia kukkasia ja sydämiä. Tämä kortti matkustaa äitienpäiväksi puolisoni äidille. Sisäpuolelle en ruvennut itse runoilemaan, vaan laitoin runon Anna-Mari Kaskisen kirjasta Tahtoisin toivoa sinulle:

Tahtoisin toivoa sinulle
jotakin oikein hyvää,
enkelin siipien havinaa
ja iloa, onnea syvää.

lauantai 2. toukokuuta 2009

Vaalea verho kukille


Asuntomme kaikki ikkunat ovat eteläänpäin, joten jo keväällä ikkunalaudan kukat alkavat kärsiä kuumuudesta ja niiden lehdet haalistuvat. Ompelin kukkien suojaksi vaalean verhon ja kiinnitin sen ikkunan alalaitaan verhovaijerilla. Nyt olen aivan rakastunut tähän verhoon. Se tuo hirvittävästi viihtyisyyttä huoneeseen ja näyttää siltä, niin kuin se olisi aina kuulunutkin tähän ikkunaan. Verho ei ole aivan valkoinen, vaikka se ehkä kuvassa siltä näyttääkin. Väri vivahtaa kivasti posliiniin tai kittiin.